Βρίσκεστε εδώ: |Ιστολογι

Ιστολόγιο


Δορυφορικό ίντερνετ

2021-11-19 18:05:39
Τεχνολογία

 Δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα

Η ΚΥΑ επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

 

Ειδικότερα, η υπ’ αριθμ. 57/ΦΕΚ Β’ 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:

– Επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών.

– Θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.

 

 

περισσότερα...

Τι είναι το 5G

2021-05-13 15:50:30
Τεχνολογία

 

Τι είναι το 5G

5G είναι η 5η γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας και επιτρέπει τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ συσκευών, μηχανημάτων και αντικειμένων πρακτικά οπουδήποτε. Το πρωταρχικό πλεονέκτημα του 5G είναι ταχύτητες έως 20 Gbps, δηλαδή 600 φορές περισσότερο από τη μέση σύνδεση 4G και 10 φορές από τη σύνδεση Google Fiber. Παράλληλα οι συνδέσεις 5G θα έχουν ιδιαίτερα χαμηλούς χρόνους απόκρισης, αυξημένη σταθερότητα, αυξημένη διαθεσιμότητα και προσβασιμότητα. Η υψηλή απόδοση των δικτύων 5G αναμένεται να αλλάξει ριζικά τις εφαρμογές πληροφορικής και ακολούθως την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε σχεδόν σε οποιοδήποτε πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Οι πρωτογενείς τεχνολογίες περιλαμβάνουν: Οι ζώνες χιλιοστομετρικών κυμάτων (26, 28, 38 και 60 GHz) προσφέρουν απόδοση έως και 20 gigabits ανά δευτερόλεπτο. Το μαζικό MIMO προσφέρει απόδοση έως και δέκα φορές γρηγορότερο δίκτυο από τα 4G.

Τα συστήματα χιλιοστομετρικών κυμάτων έχουν σχεδιαστεί για λήψεις αιχμής 20 gigabit. Το εκτιμώμενο μέσο εύρος ζώνης τους είναι 3,5 gigabits. Το εκτιμώμενο διάμεσο εύρος ζώνης για τη ζώνη των 3,5 GHz-4,2 GHz με πρόσθετες κεραίες MIMO είναι 490 megabits. Στις συχνότητες μεσαίας ζώνης, η ταχύτητα 5G με προσομοίωση είναι πολύ παρόμοια με την ταχύτητα 4G LTE, υποθέτοντας την ίδια διαμόρφωση εύρους ζώνης και κεραίας.Το 5G βασίζεται κυρίως στην τεχνολογία OFDM (Orthogonal frequency-division multiplexing), μία μέθοδο τροποποίησης ψηφιακών σημάτων για τη μείωση των παρεμβολών. Χρησιμοποιώντας το διεθνές στάνταρ 5G New Radio διευρύνει τις δυνατότητες των συμβατικών δικτύων και με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, όπως των συχνοτήτων sub-6 GHz και mmWave (πάνω από 24 GHz), προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και επεκτασιμότητα στους κατασκευαστές για να αναπτύξουν νέες εφαρμογές. Οι τομείς που θα εξελιχθούν άμεσα είναι η κινητή τηλεφωνία, η τηλεϊατρική, οι μεταφορές, τα δίκτυα Internet of Things, τα εμπορικά δίκτυα.

Βασικές διαφορές μεταξύ 5G και 4G

Το 4G ήταν ένα μεγάλο άλμα τεχνολογίας που έδωσε τη δυνατότητα για streaming βίντεο υψηλής ανάλυσης εκτός του Wi-Fi. Οι εφαρμογές που είδαμε ήταν οι υψηλής ποιότητας βιντεοκλήσεις και η ζωντανή τηλεόραση εκτός Wi-Fi π.χ. κατά τη διάρκεια της μετακίνησης με τα μέσα μεταφοράς. Ωστόσο, το δίκτυο 4G εξάντλησε τις τεχνικές του δυνατότητες με αποτέλεσμα να εμφανιστεί συμφόρηση, μείωση των ταχυτήτων μετάδοσης και αύξηση του χρόνου απόκρισης. Η βασική διαφορά του 5G από το 4G είναι ότι μειώνει τη συμφόρηση με αποτέλεσμα να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο με όποιον τρόπο θες ακόμα και σε ώρες αιχμής. Από πλευράς εφαρμογών, το σημαντικότερό του πλεονέκτημα είναι θα δώσει ώθηση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet Of Things), δηλαδή στη δυνατότητα σύνδεσης και διαχείρισης συσκευών νέας γενιάς (π.χ. ψυγείων, τηλεοράσεων, πλυντηρίων κ.ά.) μέσω ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

 

 

περισσότερα...

Ψηφιακή Επανάσταση

2021-03-24 09:23:30
Τεχνολογία

Ψηφιακή επανάσταση

Με τον όρο Ψηφιακή Επανάσταση εννοούμε τη μετάβαση από την αναλογική-μηχανική ηλεκτρική τεχνολογία στην ψηφιακή τεχνολογία. Η ψηφιακή επανάσταση ξεκίνησε το 1980 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εμμέσως, ο όρος αυτός αναφέρεται επίσης στις σαρωτικές αλλαγές τις οποίες επέφερε η πληροφορική και η τεχνολογία των επικοινωνιών κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Παρόμοια με την Αγροτική Επανάσταση ή τη Βιομηχανική Επανάσταση, η Ψηφιακή Επανάσταση σηματοδότησε παράλληλα και την έναρξη της Εποχής της Πληροφορίας.

Κεντρικό ρόλο σε αυτή την επανάσταση αποτελεί η μαζική παραγωγή και η ευρεία χρήση των ψηφιακών λογικών κυκλωμάτων και οι τεχνολογίες που πηγάζουν από αυτήν, όπως ο Η/Υ, το κινητό τηλέφωνο και η συσκευή φαξ (τηλεομοιότυπο).

Σύντομη ιστορία

Η τεχνολογία αυτή εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα (αρχές 1950) ενώ η ευρεία οικονομική υιοθέτησή της έγινε μετά την εφεύρεση του προσωπικού υπολογιστή. Η ψηφιακή επανάσταση αντικατέστησε την προϋπάρχουσα τεχνολογία και την μετέτρεψε από αναλογική σε ψηφιακή. Με το τρόπο αυτό έγινε εφικτή η δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων πανομοιότυπων με το αρχικό. Έτσι, στις ψηφιακές επικοινωνίες, μηδενίστηκαν οι απώλειες πληροφορίας κατά τη μετάδοση του σήματος.

Στο τομέα των πολυμέσων, η ψηφιακή επανάσταση άλλαξε ριζικά την αποθήκευση των πληροφοριών. Έτσι αντί να χρησιμοποιούνται διαφορετικά μέσα για την αποθήκευση των δεδομένων(χαρτί για τις λέξεις, φωνογραφικές εγγραφές για τον ήχο, φιλμ για την εικόνα), τα δεδομένα αποθηκεύονται σε δυαδική ψηφιακή μορφή η οποία είναι άμεσα αποθηκεύσιμη και εύκολα μεταφέρσιμη σε διάφορα μέσα. Ισάξιας σημασίας, είναι και το επίτευγμα της ασύρματης μεταφοράς, πρόσβασης και επεξεργασίας των πληροφοριών μεταξύ των μέσων.

Χρονοδιάγραμμα

Αρχές και εξέλιξη (1947-1979)

Η εφεύρεση του τρανζίστορ το 1947, άνοιξε το δρόμο για πιο εξελιγμένους ψηφιακούς υπολογιστές. Στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 ο στρατός οι κυβερνήσεις, καθώς και άλλοι οργανισμοί είχαν στην κατοχή τους υπολογιστικά συστήματα, ενώ το πρόγραμμα Whole Earth Catalog της δεκαετίας του '60 οδήγησε στην έμπνευση και στην πρακτική υλοποίηση του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web, WWW).

Οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές βγήκαν τη δεκαετία του '70. Οι υπολογιστές καταμερισμού χρόνου ήταν, προς το παρόν, μονόδρομος μέχρι και την δεκαετία του '80.

Δεκαετία 1980

Τη δεκαετία του '80 οι υπολογιστές έγιναν για πρώτοι φορά προσιτοί στο ευρύ κοινό στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εκατομμύρια άνθρωποι αγόρασαν υπολογιστές για οικιακή χρήση. Παρ' όλο που οι υπολογιστές δε ήταν ακόμα καθημερινό φαινόμενο, η παραγωγικότητα πολλών επιχειρήσεων εξαρτήθηκε από υπολογιστές. Γι' αυτό το λόγο η δεκαετία του '80 θεωρείται η αρχή της Ψηφιακής Επανάστασης. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας οι υπολογιστές έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι εργασίας έχοντας απλώς μερικές βασικές γνώσεις για την λειτουργία τους.

Παράλληλα, η Motorola κατασκεύασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο,το Motorola DynaTac 8000X , και το διέθεσε στην αγορά το 1973[1].

Δεκαετία 1990

Το 1992 ο Παγκόσμιος Ιστός ήταν γεγονός και μέχρι το 1996 παγιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου. Έτσι πολλές επιχειρήσεις άρχισαν να δημιουργούν ιστοσελίδες με τις διαφημίσεις τους. Το τέλος του 1999, βρήκε σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου να έχει τουλάχιστον μία σύνδεση στο διαδίκτυο (internet), ενώ πάνω από τους μισούς Αμερικανούς χρησιμοποιούσαν ήδη το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση.

Χαρακτηριστικό της ταχείας ανάπτυξης είναι το ότι το 1989 περίπου το 15% των Αμερικανών κατείχε υπολογιστή. Στις αρχές του 2000 το ποσοστό είχε εκτοξευθεί στο 51%.

Σε αυτή τη δεκαετία τα κινητά τηλέφωνα έγιναν καθημερινή συνήθεια στις δυτικές χώρες, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στους κινηματογράφους, διαφημίσεις που παρακαλούσαν το κοινό να βάλει τα κινητά του στο αθόρυβο.

Τεχνολογίες που αντικαταστάθηκαν

Τεχνολογική βάση

Η Ψηφιακή Επανάσταση έδωσε το έναυσμα για τη μαζική παραγωγή των ψηφιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών, του προσωπικού Η/Υ και ειδικότερα του μικροεπεξεργαστή, η σταδιακή εξέλιξη του οποίου σε απόδοση (όπως περιγράφεται στον Νόμο του Moore), έκανε τα υπολογιστικά συστήματα να ενσωματωθούν σε μια πληθώρα συσκευών. Ανάλογης σημασίας ήταν και η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών, όπως η δικτύωση υπολογιστών, το Διαδίκτυο και η ψηφιακή αναμετάδοση. Τα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς(3G), η κοινωνική διείσδυση των οποίων αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο τη δεκαετία του 2000, έπαιξε επίσης πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στην ψηφιακή επανάσταση, καθώς παρέχουν ταυτοχρόνως διασκέδαση, επικοινωνία και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις

Θετικά

Στις θετικές επιπτώσεις περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη διασύνδεση, η διευκόλυνση στην επικοινωνία και η δημόσια και ελεύθερη έκθεση πληροφοριών που κατά το παρελθόν θα μπορούσαν να καταπιεστούν πιο εύκολα από ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της ψηφιακής επανάστασης υπήρξαν τεράστιες. Για παράδειγμα, χωρίς τον Παγκόσμιο Ιστό η παγκοσμιοποίηση δε θα είχε φτάσει στο σημερινό επίπεδο. Η ψηφιακή επανάσταση άλλαξε δραματικά τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι επιχειρήσεις με τους ιδιώτες. Από τη μια στιγμή στην άλλη, μικρές επιχειρήσεις απέκτησαν λόγο και πρόσβαση σε μεγάλες αγορές. Καινούργιες ιδέες όπως η κατά παραγγελία υπηρεσίες και κατασκευές (on demand) σε συνδυασμό με τη ραγδαία πτώση του τεχνολογικού κόστους, κατέστησαν δυνατές νέες καινοτόμες σε όλους τομείς της βιομηχανίας και της καθημερινής ζωής.

Αρνητικά

Στις αρνητικές επιπτώσεις περιλαμβάνονται η υπερφόρτωση πληροφοριών, η εγκληματικότητα του Διαδικτύου και ο κορεσμός των μέσων ενημέρωσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, η ευρύτατη διάδοση των υπολογιστών στις εταιρείες, έκανε τους υπαλλήλους λιγότερο παραγωγικούς επειδή χρησιμοποιούσαν τους Η/Υ για προσωπική χρήση (e-mail, παιχνίδια, συνομιλίες κλπ). Η χρήση των προσωπικών υπολογιστών όπως και άλλες ψηφιακές δραστηριότητες στο χώρο εργασίας, που δεν συνδέονται με το αντικείμενο της απασχόλησης, οδήγησαν σε ισχυρότερες μορφές παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, όπως η καταγραφή της πληκτρολόγησης και εφαρμογές φιλτραρίσματος πληροφοριών (κατασκοπευτικό λογισμικό και λογισμικά ελέγχου περιεχομένου).

Ανταλλαγή πληροφοριών και ιδιωτική ζωή

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής, έγινε μεγάλη υπόθεση κατά τη διάρκεια της ψηφιακής επανάστασης. Η ικανότητα της αποθήκευσης και χρησιμοποίησης τόσο μεγάλων ποσοτήτων διαφόρων πληροφοριών, άνοιξε δυνατότητες για την παρακολούθηση των ιδιωτικών δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων. Οι συνωμοσιολόγοι και εθνικιστές φοβήθηκαν ότι στο μέλλον οι πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τις κυβερνήσεις για τον έλεγχο του πληθυσμού.

Το Διαδίκτυο και ειδικότερα ο Παγκόσμιος Ιστός στη δεκαετία του '90, άνοιξε νέους ορίζοντες στην επικοινωνία και τη διαμοίραση πληροφοριών. Η ικανότητα της εύκολης και αστραπιαίας μετάδοσης πληροφοριών σε παγκόσμια κλίμακα, έφερε την ελευθερία του λόγου σε νέο επίπεδο.Για πρώτη φορά είχαν ιδιώτες και οργανώσεις τόσο μεγάλη ελευθερία και ικανότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους σε οποιοδήποτε θέμα, στο παγκόσμιο κοινό, με αμελητέο κόστος, όπως δεν συνέβη με καμιά επικοινωνιακή τεχνολογία στο παρελθόν.

Από την άλλη μεριά, ειδικές ομάδες συμφερόντων, όπως επίσης κοινωνικές και θρησκευτικές οργανώσεις κατηγόρησαν κατηγόρησαν το περιεχόμενο του ως απαράδεκτο ακόμα και επικίνδυνο. Πολλοί γονείς και θρησκευτικές οργανώσεις άρχισαν να ανησυχούν καθώς η πορνογραφία έγινε πιο άμεσα διαθέσιμη σε ανήλικους. Η διάδοση πληροφοριών σχετικά με θέματα όπως η παιδική πορνογραφία, κατασκευή βομβών, τρομοκρατικές πράξεις καθώς και άλλες βίαιες δραστηριότητες θορύβησαν διάφορες ομάδες ανθρώπων.Οι εν λόγω ανησυχίες οδήγησαν και λογοκρισία του Παγκόσμιου Ιστού.

Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικής εκμετάλλευσης σημάτων και λογότυπων, απέκτησαν νέα διάσταση στην ψηφιακή εποχή. Η ικανότητα των καταναλωτών να διανέμουν σε ευρεία κλίμακα ακριβή αντίγραφα των προστατευόμενων έργων, άλλαξε δραματικά το τοπίο της πνευματικής ιδιοκτησίας, ιδίως στις βιομηχανίες της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η Ψηφιακή Επανάσταση, ιδίως όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, της λογοκρισίας και της ανταλλαγής πληροφοριών εξακολουθεί να αποτελεί αμφιλεγόμενο θέμα. Δεδομένου ότι η ψηφιακή επανάσταση προχωρά, παραμένει ακόμα ασαφές σε ποιον βαθμό είχε αντίκτυπο στην κοινωνία και κατά πόσο αυτή θα αλλάξει στο μέλλον.

 

Ανησυχίες

Μολονότι υπήρξαν τεράστια τα οφέλη στην κοινωνία από την ψηφιακή επανάσταση, ιδίως όσο αφορά την προσβασιμότητα των πληροφοριών, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες. Η διευρυμένη δύναμη της επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών, οι αυξημένες δυνατότητες για τις υπάρχουσες τεχνολογίες, και η έλευση της νέας τεχνολογίας έφερε μαζί της πολλές πιθανές ευκαιρίες για εκμετάλλευση. Η Ψηφιακή Επανάσταση εγκαινίασε μια νέα εποχή μαζικής επιτήρησης, δημιουργώντας μια σειρά νέων πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αξιοπιστία των δεδομένων έγινε αντικείμενο συζήτησης καθώς οι πληροφορίες μπορούν εύκολα να αντιγραφούν, αλλά όχι και να ελεγχθούν. Η ψηφιακή επανάσταση κατέστησε δυνατή την αποθήκευση και παρακολούθηση γεγονότων, άρθρων και στατικών. Η ποσότητα και η ποσότητα της πληροφορίας έγιναν σημαντικά θέματα στα τέλη του 20ου αιώνα.

Από ιστορικής πλευράς, ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας έγινε γνωστή μέσα από τα φυσικά αντικείμενα από το παρελθόν που έχουν βρεθεί ή διατηρηθεί, ιδίως μέσα από τα γραπτά κείμενα. Οι ψηφιακές εγγραφές είναι τόσο εύκολο να δημιουργηθούν όσο και να διαγραφούν ή να τροποποιηθούν. Αλλαγές σε μορφές αποθήκευσης μπορεί να κάνει την ανάκτηση των δεδομένων δύσκολη ή σχεδόν αδύνατη(όπως η αποθήκευση πληροφοριών σε απαρχαιωμένα μέσα επικοινωνίας για τα οποία τα μηχανήματα αναπαραγωγής είναι μη διαθέσιμα). Ακόμα και ο εντοπισμός του τύπου των δεδομένων και το αν έχουν ενδιαφέρον ή όχι, μπορεί να είναι αδύνατο να γίνει αν δεν είναι εύκολη η ανάγνωση των δεδομένων. Πληροφορίες οι οποίες θεωρούνται αυθεντικά αποτελέσματα μελέτης ή έρευνας, πρέπει να ελέγχονται και να επαληθεύονται. Με μια τέτοια μαζική διάδοση πληροφοριών κατέστη δυνατό σε κάποιον να γράψει ένα άρθρο επικαλούμενος ψευδείς πηγές.

Τέλος, τα προβλήματα αυτά επιδεινώνονται από τη χρήση της ψηφιακής διαχείρισης δικαιωμάτων καθώς και άλλων τεχνολογιών πρόληψης αντιγράφων, οι οποίες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε τα δεδομένα να μπορούν να αναγνωστούν μόνο από συγκεκριμένες συσκευές. Αυτό μπορεί να κάνει αδύνατη οποιαδήποτε μελλοντική ανάκτησή τους.

Πήγη:wikipedia

 

περισσότερα...

Κεραίες οικιακής λήψεως

2021-02-27 10:57:40
Τεχνολογία

Στη ραδιοηλεκτρολογία, κεραία είναι μια διάταξη, που χρησιμοποιείται για να εκπέμπει ή να δέχεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ακριβέστερα η κεραία μετατρέπει σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που οδεύει σε μια γραμμή μεταφοράς ή ένα κυματοδηγό σε ηλεκτρομαγνητικό κύμα στο χώρο και αντίστροφα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κεραιών :

 • Yagi: δηλαδή με κατεύθυνση προς τον πομπό με ένα εύρος λαμβάνουσας λήψης 20 μοιρών. Οριζόντια κατασκευή. Αυτή η κεραία μας επιτρέπει να δεχτούμε λήψη από μακριά.
 • Panel: πρόκειται για κεραίες κατάλληλες για την τηλεοπτική ζώνη UHF. Αποτελούνται από διάταξη 2 ή 4 διπόλωνεμπρός από επίπεδο ανακλαστήρα μορφής μεταλλικού πλέγματος. Η κεραία αυτή παρουσιάζει καλό εύρος ζώνης και μειωμένη κατευθυντικότητα και απολαβή σε σχέση με την κεραία Yagi. Χρησιμοποιήθηκε στην μετάδοση τηλεοπτικού σήματος στη Βλαχομάνδρα Ναυπακτίας.
 • Ραδιοφωνίας VHF/FM: συνήθως αποτελείται από αναδιπλωμένο δίπολο συντονισμένο στο μέσον της ζώνης 88-108 MHz. Συχνά διαμορφώνεται κυκλικά σε μια προσπάθεια μείωσης της κατευθυντικότητας της.
 • Ραδιοφώνουστα μεσαία MW, ένα απλό σύρμα τυλιγμένο σε στυλ πηνίου με μάκρος 5 μέτρα και διάμετρος πηνίου 10 εκατοστά.
 • Ραδιόφωνου βραχέων SW. Ένα απλό σύρμα τυλιγμένο σε στυλ πηνίου με μάκρος από 0,5 έως 2 χιλιόμετρα με διάμετρο πηνίου έως και 100 μέτρα . Το ένα άκρο στον αέρα το άλλο στον δέκτη . Ο δέκτης στην υποδοχή του έχει δύο ακροδέκτες ο δεύτερος γειώνεται. Αυτό ως προς μια απλή και ενισχυμένη λήψη. Στην εκπομπή η κατασκευή μοιάζει με yagi αλλά έχει διάμετρο μέχρι και 15 μέτρα.
 • Επίσης υπάρχουν διάφοροι τύποι κεραιών για τηλεπικοινωνίες και μεταφοράς δεδομένων: Κεραίες για τα ραντάρ και εκπομπής βραχέων ταλαντώσεων μακράς εμβέλειας, που χρησιμοποιούν ως ανακλάσεις τη Σελήνη ή ακόμα και πιο μακριά.

Στα δορυφορικά η κατάσταση είναι διαφορετική. Υπάρχουν δύο τομείς: το κάτοπτρο ως ανακλαστήρας και το LNB ως συσκευή λήψης. Το LNB έχει δύο δίπολα, ένα οριζόντιο και ένα καθέτως, όπου το σήμα μετατρέπεται από 9.5 έως 12 GHz σε πιο χαμηλή συχνότητα της τάξεως από 800 MHz έως 2.5 GHz για να μπορέσει να διανεμηθεί στον δέκτη μέσω καλωδίου και ταυτόχρονα ενισχύεται για τη διανομή του.

Η κεραία αποτελείται από τρεις τομείς:

 • Κατευθυντήρας. Δουλειά του είναι να ενισχύει το σήμα που δέχεται ή εκπέμπει.
 • Ανακλαστήρας. Ανακλά το σήμα που ενισχύθηκε από τον κατευθυντήρα και αποτρέπει παρεμβολές από την αντίθετη πλευρά της κεραίας.
 • Δίπολο. Είναι ο συντονιστής της ταλάντωσης για την λήψη ή την εκπομπή .

Η κεραία χρησιμοποιείται από έναν πομπό για να εκπέμψει ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία θα συλλέξει μια άλλη κεραία, αυτή του δέκτη και μέσω συντονισμού θα επικοινωνήσουν.

Πηγη: Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

 

περισσότερα...

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

2021-02-26 07:35:50
Τεχνολογία

 Όχι πολύ μετά τις πρώτες πτήσεις στις αρχές του 20ου αιώνα, διάφοροι πιλότοι προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα του ήχου και να πετάξουν υπερηχητικά αλλά αντιμετώπισαν μεγάλη αντίσταση από τον αέρα, αρκετές φορές με τραγικά αποτελέσματα. Ο πρώτος πιλότος που τα κατάφερε ήταν ο Αμερικανός Chuck Yeager το 1947.

Έτσι ξεκίνησε μια κούρσα μεταξύ Αμερικής, Ευρώπης και πρώην Σοβιετικής Ένωσης για τη δημιουργία του πρώτου υπερηχητικού αεροπλάνου. Το Concorde, αποτέλεσμα Αγγλο-Γαλλικής συνεργασίας ξεκίνησε υπερατλαντικές πτήσεις από το 1976, ταξιδεύωντας δύο φορές πιο γρήγορα από τον ήχο, αλλά σταμάτησε το 2003 επειδή ήταν ασύμφορο. Η Σοβιετική Ένωση δημιούργησε το υπερηχητικό Tu-144 που πέταξε μόνο για λίγα χρόνια.

Τα υπερηχητικά αεροπλάνα έχουν όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα: όταν πετούν πιο γρήγορα από τον ήχο που παράγουν δημιουργούν ωστικά κύματα τα οποία φτάνουν στη Γη ως ηχητικές εκρήξεις γνωστες ως “sonic boom”. Οι θόρυβοι αυτοί ενοχλούν ανθρώπους και ζώα και μπορεί να κάνουν ζημιές σε κτήρια και αποτελούν τον κύριο λόγο που το πρόγραμμα υπερηχητικών πτήσεων ακυρώθηκε στην Αμερική το 1971. Από το 1973 και μέχρι σήμερα οι υπερηχητικές πτήσεις δεν επιτρέπονται πάνω από ξηρά.

Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο μελετούν τα sonic booms εδώ και δεκαετίες, προσπαθώντας να προβλέψουν τη διαδρομή τους στην ατμόσφαιρα, που προσγειώνονται και πόσο δυνατά θα είναι έτσι ώστε να καταφέρουν να τα περιορίσουν.

Για να καταλάβουμε πως δημιουργούνται τα sonic booms πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όταν ρίξετε μια πετρούλα σε μια ήσυχη λίμνη τι παρατηρείτε; Η διαταραχή του νερού από την πετρούλα μεταφέρεται στο γύρω νερό σε σχήμα κύκλων που μεγαλώνουν. Αυτοί οι κύκλοι ονομάζονται μέτωπα κύματος. Με παρόμοιο τρόπο, παρόλο που δεν το βλέπουμε, μια πηγή ήχου, όπως το κινητό σας, διαταράσσει τον αέρα γύρω του δημιουργώντας ηχητικά κύματα τα οποία φτάνουν στο αυτί σας και έτσι το ακούτε. Τα μέτωπα κύματος είναι σφαίρες που μεγαλώνουν, η μία μέσα στην άλλη. Ο ήχος ταξιδεύει πάνω σε “ακτίνες ήχου” όπως το φως ταξιδεύει πάνω σε ακτίνες αλλά είναι περίπου ένα εκατομμύριο φορές πιο αργό – για αυτό τον λόγο βλέπουμε πρώτα μια αστραπή και μετά ακούμε την βροντή. Η ταχύτητα του ήχου αλλάζει με το ύψος, τη θερμοκρασία του αέρα κ.α. – στο ύψος της θάλασσας είναι περίπου 1225 km/h.

Τώρα σκεφτείτε ένα αεροπλάνο το οποίο είναι μια κινούμενη πηγή ήχου. Καθώς το αεροπλάνο κινείται πιο αργά από τον ήχο που παράγει τα μέτωπα κύματος συνωστίζονται μπροστά από το αεροπλάνο αλλά είναι ακόμα το ένα μέσα στο άλλο. Όταν το αεροπλάνο κινείται υπερηχητικά η εικόνα αλλάζει. Το αεροπλάνο κινείται πιο γρήγορα από τον ήχο που παράγει και όλα τα κύματα συνωστίζονται, σε μορφή κώνου, πίσω από το αεροπλάνο δημιουργώντας δυνατά ωστικά κύματα τα οποία φτάνουν στο έδαφος. Προσομοιώσεις με μαθηματικά μοντέλα στον υπολογιστή χρησιμοποιούν τις πιο πάνω βασικές αρχές για τα sonic booms για να προσαρμόσουν ανάλογα τις διαδρομές των αεροπλάνων.

Τα sonic booms δεν δημιουργούνται όμως μόνο από υπερηχητικά αεροπλάνα! Παράγονται από κάθε αντικείμενο που κινείται γρηγορότερα από τον ήχο – όπως τα διαστημόπλοια, τα μαστίγια και οι σφαίρες. Πιστεύεται ότι ακόμα και κάποιοι δεινόσαυροι δημιουργούσαν ηχητικές εκρήξεις πλαταγίζοντας πολύ γρήγορα την ουρά τους για να τρομάξουν τους αντιπάλους τους!

περισσότερα...

How to add a webfont to DOMPDF

2020-02-14 19:45:19
Υπολογιστές

DOMPDF is a reliable class to convert HTML documents to PDF.

If you haven't already downloaded DOMPDF, you can get it from here:

https://github.com/dompdf/dompdf/releases

These fonts are embedded within the release:

 • Courier (Normal, Bold, Oblique, and BoldOblique variants)
 • Helvetica (Normal, Bold, Oblique, and BoldOblique variants)
 • Times (Normal, Bold, Oblique, and BoldOblique variants)
 • Symbol
 • ZapfDingbats

and, as of release 0.6.0, DejaVu TrueType fonts are also included.

And now the fun begins!

Lets say that we want to embed the "Roboto" webfont (regular and bold).

Download load_font.php to the same lib directory as dompdf

  curl -o load_font.php https://raw.githubusercontent.com/dompdf/utils/master/load_font.php

Open load_font.php with your favorite text editor.

Replace

    require_once "autoload.inc.php";

To:

    require_once 'dompdf/autoload.inc.php'; 

Download Roboto font (regular and bold variations) from your favorite source, and place both .ttf under the same lib folder and in subfolder fonts.

    lib/fonts/

This is the generic way to run the load_font.php script

    php load_font.php new_font_family ./path/to/new_font.ttf

...or in our case:

    php load_font.php Roboto ./fonts/Roboto-Regular.ttf ./fonts/Roboto-Bold.ttt

The new webfont is now embedded in DOMPDF!

 

To use it, specify it in the head tag of your html code:

  $page='<html>
<head>
<style>
body{font-family: 'Roboto', sans-serif;}
... rest of css rules here ...
</style>
... your other 'head' tags here ...
</head>
<body>
... HTML CONTENT HERE ...
</body>
</html>
';

/* then use DOMPDF to make the conversion: */

require_once "lib/dompdf/autoload.inc.php";

use Dompdf\Dompdf;

$dompdf = new Dompdf();

$dompdf->loadHtml($page, "UTF-8");

$dompdf->setPaper("A4", "portrait");

$dompdf->set_option('isFontSubsettingEnabled', true);
$dompdf->set_option('defaultMediaType', 'all');

$dompdf->render();

$dompdf->stream(); // stream the pdf in browser

The above commands for DOMPDF are pretty much self explainatory. 
For any further clarifications, refer to the author's page:

https://github.com/dompdf/dompdf

 

περισσότερα...

Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας σε έναν συνδεδεμένο κόσμο

2021-02-19 15:39:15
Υπολογιστές

Η φράση «έξι βαθμοί διαχωρισμού» υποδηλώνει ότι μόνο μια ελάχιστη μέτρηση είναι αυτή που διαχωρίζει το ένα άτομο από το άλλο. Σήμερα, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) έχει μειώσει δραστικά αυτούς τους βαθμούς, συνδέοντας μας όχι μόνο ο ένας με τον άλλον, αλλά και με τα πάντα, από τους ανιχνευτές φυσικής κατάστασης έως τους καφετιέρες μας.
Σκεφτείτε το εξής: σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, ο αριθμός των συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο συσκευών ξεπερνά τα 25 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Και αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με ειδικούς που αναφέρονται στην έκθεση.
Σε έναν κόσμο όπου όλοι και όλα είναι συνδεδεμένα, η ψηφιακή ασφάλεια είναι απαραίτητη, εξίσου σημαντική με την κλειδαριά της μπροστινής πόρτας σας ή τα κλειδιά του σπιτιού σας.
«Η τεχνολογία φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, σπίτια, χώρους εργασίας και καθημερινά αντικείμενα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Darrell Issa, R-Calif., Στο USA Today σε πρόσφατη συνέντευξη. "Αυτές οι συσκευές δημιουργούν ευκαιρίες και ερωτήματα σχετικά με τη ρυθμιστική πολιτική, το χώρο του φάσματος, το απόρρητο και πολλά άλλα."
Υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες της Issa είναι οι παραβιάσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης μιας που πήρε το τηλεχειριστήριο ενός Jeep σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο. Οι ειδικοί προειδοποιούν ποιοι καταναλωτές πρέπει να καταλάβουν ότι, αν και βολικό, το IoT είναι ένα διασυνδεδεμένο σύστημα και απαιτείται ασφάλεια για να αποφευχθεί η αδυναμία μιας συσκευής (όπως ένα SmartWatch) να γίνει ανοιχτή πόρτα για επίθεση σε άλλη συσκευή (όπως μια συνδεδεμένη αυτοκίνητο).
Τα καλά νέα είναι ότι ευαίσθητες βιομηχανίες όπως η τραπεζική, η κυβέρνηση και η υγειονομική περίθαλψη έχουν συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Gemalto, παγκόσμιος ηγέτης στην ψηφιακή ασφάλεια, για την επίλυση δύσκολων προκλήσεων ασφάλειας. Ενώ οι περισσότεροι μπορεί να μην αναγνωρίζουν το όνομα "Gemalto", οι ειδικοί λένε ότι σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία ή δύο από τις λύσεις της εταιρείας, οι οποίες είναι ενσωματωμένες σε μια μεγάλη ποικιλία συνδεδεμένων συσκευών, πιστωτικών καρτών, διαβατηρίων και αναγνωριστικών.
Έτσι, για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται από χάκερ, η Gemalto προτείνει τις ακόλουθες συμβουλές:
* Ασφαλίστε τη συσκευή. Οι ευαίσθητες συσκευές χρειάζονται ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας, όπως μια κάρτα SIM ή ένα ασφαλές στοιχείο παραβίασης που προστατεύει δεδομένα σε ασφαλές μέρος.
* Ελέγξτε την πρόσβαση. Εφαρμόστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να διασφαλίσετε ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα.
* Ασφαλίστε τα δεδομένα. Βεβαιωθείτε ότι τα ευαίσθητα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και ότι τα κλειδιά κρυπτογράφησης αποθηκεύονται σε ξεχωριστό και ασφαλές μέρος.

περισσότερα...

Φωτίστε τις διακοπές σας με τα φώτα LED

2021-02-19 15:48:52
Ενέργεια

Οδηγώντας σε γειτονιές αυτήν την περίοδο των διακοπών, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα φώτα των διακοπών είναι πιο φωτεινά και πιο έντονα από τα άλλα. Σύμφωνα με την American Lighting Association (ALA), ο λόγος για την πρόσθετη λαμπρότητα είναι ότι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν να διακοσμήσουν με φώτα LED αντί για τον παραδοσιακό τύπο πυρακτώσεως.
«Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση δέντρων διακοπών από το 1882, λίγο μετά (ο Thomas) ο Έντισον εφευρέθηκε και παρουσίασε τους πρώτους πρακτικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 1879», λέει ο Terry McGowan, διευθυντής τεχνολογίας ALA. «Τώρα, περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως σταματούν να εξαλείφονται καθώς οι λαμπτήρες LED εμφανίζονται σε πληθώρα τύπων, χρωμάτων, μεγεθών και διαμορφώσεων συμβολοσειρών».
Σε σύγκριση με τις σειρές των λαμπτήρων πυρακτώσεως, τα LED προσφέρουν:
* Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λαμπτήρα (εγγύηση 3 ετών, μέση διάρκεια ζωής έως 100.000 ώρες)
* Εξοικονόμηση ενέργειας (εξοικονόμηση 16-17 watts για μια ελαφριά χορδή 25 ποδιών) - μείωση άνω του 75%
* Φωτεινά χρώματα - Τα LED παράγουν μόνο το επιθυμητό χρώμα. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμοποιούν φίλτρα χρώματος που σπαταλούν φως
* Ψυχρή λειτουργία - Τα LED δεν έχουν ζεστό νήμα μέσα. οι λαμπτήρες παραμένουν κρύοι
Τι νέο υπάρχει φέτος;
* Μικροσκοπικές χορδές φωτός. Τα LED είναι μικρά και μπορούν να κατασκευαστούν σε μικρές κουκίδες φωτός. Η American Lighting Inc. (www.Americanlighting.com) αποκαλεί αυτά τα φώτα «σταγόνας δροσιάς». Χορδές από αυτά τα μικροσκοπικά φώτα με δροσερό χειρισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση φυλλώματος, ζωντανών φυτών ή λουλουδιού κεντρικού τεμαχίου. Οι φωτεινές χορδές κατασκευάζονται σε διάφορα χρώματα και λειτουργούν σε χαμηλή τάση, και ορισμένες χορδές έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία μπαταρίας, έτσι ώστε να μην απαιτούνται καλώδια τροφοδοσίας.
* Περιτύλιγμα δέντρων. Οι χορδές των φώτων τυλιγμένα γύρω από τη βάση των φυλλοβόλων δέντρων και στη συνέχεια μέχρι τα κλαδιά δίνουν μια εορταστική εμφάνιση ακόμη και σε μικρά δέντρα ή θάμνους. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς χορδές φώτων με 6 ίντσες ή λιγότερο μεταξύ λαμπτήρων, οι οποίοι μπορούν να τυλιχτούν γύρω από τον κορμό και τα άκρα με όχι περισσότερο από 3 ίντσες μεταξύ των στρωμάτων των τυλιγμένων καλωδίων.
* Μαγνητικές πρίζες. Υποδοχές που έχουν σχεδιαστεί για χρήση με τυπικούς βολβούς πυρακτώσεως με βίδες ή LED διατίθενται με ενσωματωμένους μαγνήτες που συγκρατούν σφιχτά σε οποιοδήποτε σιδηρούχο μέταλλο. Μια στενή μεταλλική ταινία στήριξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη τοποθέτηση φώτων σε ευθεία γραμμή, διευκολύνοντας τις ρυθμίσεις εγκατάστασης, απογείωσης ή απόστασης. Οι μαγνήτες διατηρούν τα φώτα ευθυγραμμισμένα και κρατούν σφιχτά σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Για περισσότερες συμβουλές φωτισμού LED, επισκεφθείτε τη διεύθυνση americanlightingassoc.com.

περισσότερα...

Τέσσερα εργαλεία που μπορουν να βοηθήσουν την μικρή σας επιχείρηση να μεγαλώσει

2021-02-19 15:34:06

Πρώτον, κινητικότητα. Το BlackBerry επέστρεψε με το BlackBerry KEYone, ένα βραβευμένο smartphone που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια που θα περιμένατε από ένα BlackBerry με την εξοικείωση και την ευελιξία του Android 7.1 Nougat. Αυτό το BlackBerry KEYone είναι φτιαγμένο για τον σύγχρονο χρήστη smartphone, προσφέροντας ένα ανανεωμένο έξυπνο πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, έως 26 ώρες διάρκειας ζωής μπαταρίας μικτής χρήσης και μοναδικές δυνατότητες ευκολίας και απορρήτου σε αυτό που χρεώνεται ως το πιο ασφαλές στον κόσμο Android smartphone.
Διαθέτει επίσης οθόνη αφής 4,5 ιντσών για να αγγίξετε και να περάσετε πάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές στο Google Play store.
Πωλείται τον Μάιο.
Για να διατηρήσει τα δεδομένα σας ασφαλή εν κινήσει, η Kingston διαθέτει ένα ζευγάρι κρυπτογραφημένων λύσεων μονάδας flash USB. Με το DataTraveler 2000, κανείς δεν μπορεί να δει τι είναι αποθηκευμένο στη μονάδα χωρίς να γνωρίζει το PIN που πληκτρολογείτε στο αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο. Η κρυπτογράφηση με βάση το υλικό βρίσκεται στην ίδια τη μονάδα USB 3.0 - όχι στον κεντρικό υπολογιστή. Είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη και διατίθεται σε 16, 32 και 64 gigabyte. Και τότε υπάρχει η μονάδα απορρήτου DataTraveler Vault, στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω κωδικού πρόσβασης αντί για πληκτρολόγιο. Λάβετε λάθος τον κωδικό πρόσβασης δέκα φορές και θα τον διαμορφώσετε ξανά και θα τον σκουπίσετε, σε περίπτωση που τον χάσετε. Διατίθεται από 4 GB και άνω.
Στη συνέχεια, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε, χρειάζεστε έναν αξιόπιστο πολυλειτουργικό εκτυπωτή για να εργαστείτε πιο γρήγορα, πιο έξυπνα και πιο οικονομικά. Ο ασύρματος εκτυπωτής Canon MAXIFY MB5420 All-In-One παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις έναν εκτυπωτή, σαρωτή και φωτοαντιγραφικό υψηλής ταχύτητας, υψηλής ποιότητας και οικονομικό. Θα δείτε ευκρινείς εκτυπώσεις, όπως τιμολόγια πελατών και έγγραφα νομικού μεγέθους, καθώς και λειτουργίες όπως σάρωση διπλής όψης, ενσωματωμένο WiFi, υποστήριξη για μια εφαρμογή Canon και άλλα. Και το Canon MAXIFY MB5420 υποστηρίζεται από κέντρο εξυπηρέτησης και υποστήριξης πελατών με έδρα τις ΗΠΑ.
Τέλος, για τον εορτασμό της Εθνικής Εβδομάδας Μικρών Επιχειρήσεων, το UPS Store χαιρετίζει τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με τον πρώτο εθνικό διαγωνισμό «Pitch Off». Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις μπορούν να ανταγωνίζονται για την ευκαιρία να κερδίσουν 10.000 $, υποβάλλοντας ένα βήμα επιχείρησης στο theupsstore.com/pitchoff.
Καταγράψτε ένα βίντεο 90 δευτερολέπτων που περιγράφει την επιχείρηση ή την ιδέα σας. Φροντίστε να υποβάλετε σύντομα, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να δουν και να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους βίντεο καθ 'όλη τη διάρκεια του Μαΐου. Ο νικητής του μεγάλου βραβείου θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου. Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, επισκεφθείτε μία από περισσότερες από 4.500 τοπικές και λειτουργικές τοποθεσίες UPS Store, για να βρείτε εργαλεία και πόρους για να υποστηρίξετε την αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.KillerApps.tv.

περισσότερα...

Πώς να έχετε το πιο έξυπνο σπίτι στην γειτονιά

2021-02-19 15:22:08
Νέες Εξελίξεις

Με όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει σχετικά με την έξυπνη τεχνολογία και τα συνδεδεμένα σπίτια, ίσως αναρωτιέστε γιατί πρέπει να λάβετε υπόψη. Σε τελική ανάλυση, δεν είναι τόσο δύσκολο ή άβολο να ανάβετε και να σβήνετε τα φώτα σας. Σύμφωνα με την American Lighting Association (ALA), η έξυπνη τεχνολογία δεν αφορά μόνο την ευκολία. Δεν αφορά καν τον φωτισμό. Αφορά επίσης την ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια. Η τεχνολογία Smart Efficiency σας επιτρέπει να συνδέσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού σας με μία συσκευή, όπως τηλέφωνο, tablet ή υπολογιστή. Έχοντας συνδεδεμένο σπίτι σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη σας, να ανοίξετε και να κλείσετε τις αποχρώσεις των παραθύρων και να ενεργοποιήσετε το σύστημα ασφαλείας σας από απόσταση ή να προγραμματίσετε αυτές τις συσκευές να λειτουργούν αυτόματα σε προκαθορισμένες ώρες. Η αποτελεσματικότητα ασφάλειας είναι σημαντική, αλλά η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας. Με τη δυνατότητα σύνδεσης με τις συσκευές του σπιτιού σας από οπουδήποτε στον κόσμο, έρχεται η ηρεμία να μην αναρωτιέστε εάν το σύστημα ασφαλείας σας είναι ενεργοποιημένο και γνωρίζοντας ότι τα εξωτερικά και εσωτερικά φώτα σας θα ανάψουν πριν φτάσετε στο σπίτι μετά το σκοτάδι. Οι εφαρμογές οικιακού αυτοματισμού καθιστούν ένα γρήγορο να αλλάξετε το δωμάτιό σας σε τέλεια ρύθμιση για διάφορες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, για νυχτερινή ταινία, ένα σύστημα όπως το Caseta Wireless του Lutron μπορεί να προγραμματιστεί για να ρυθμίσει όλα τα φώτα στο οικογενειακό σας δωμάτιο για να ορίσει τη σκηνή για μια υπέροχη εμπειρία παρακολούθησης ταινιών. Εάν η εγκατάσταση και η λειτουργία εξοπλισμού έξυπνης τεχνολογίας ακούγεται περίπλοκη και ακριβή , δεν είναι. Σύμφωνα με την ALA, υπάρχουν μερικές απλές και εκπληκτικά φθηνές επιλογές στη σημερινή αγορά. Ορισμένοι κατασκευαστές μελών της ALA, συμπεριλαμβανομένων των Legrand, Lutron Electronics, Philips και Acuity Brands Lighting προσφέρουν προϊόντα αυτοματοποίησης σε λογικές τιμές και εύκολο στην εγκατάσταση, σχεδιασμένα για Κάντε το σπίτι σας πιο άνετο, βολικό και ασφαλές. Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται απλή μετασκευή ενός υπάρχοντος διακόπτη dimmer. Ο Erik Anderson, εθνικός διευθυντής πωλήσεων της Lutron Electronics, εξηγεί ότι το Caseta Wireless είναι πολύ μετασκευή σε υπάρχουσες κατοικίες. "Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τον υπάρχοντα ρυθμιστή ή να βγείτε από τον τοίχο και να τον αντικαταστήσετε με έναν ρυθμιστή Caseta ή έναν διακόπτη, να προσθέσετε μια έξυπνη γέφυρα και να έχετε τη δυνατότητα να το ελέγξετε από μια εφαρμογή ή από φωνητικό έλεγχο με την Alexa, Βοηθός Google ή Siri ", λέει ο Anderson. Για μεγαλύτερη ευκολία, το ασύρματο σύστημα Caseta της Lutron μπορεί να ενσωματωθεί σε πλατφόρμες Apple, Amazon ή Google για χρήση στο σπίτι σας. Και όταν βρίσκεστε έξω, μια εφαρμογή ή μια γεωγραφική περίφραξη σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τα εσωτερικά και / ή τα εξωτερικά σας φώτα, ακόμη και πριν φτάσετε στο σπίτι. Αυτό θα κάνει το σπίτι σας φιλόξενο σε εσάς και τους καλεσμένους σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το να κάνετε το σπίτι σας πιο έξυπνο, σταματήστε από τον τοπικό εκθεσιακό χώρο ALA για να δείτε την τελευταία τεχνολογία για τον αυτοματισμό του οικιακού περιβάλλοντος. Συνδεθείτε στο DesignVideos. Φωτισμός για να δείτε ένα βίντεο από το Lutron καθώς και βίντεο τάσεων φωτισμού από άλλους κατασκευαστές φωτισμού με μέλη της ALA. Βρείτε περισσότερα για όλα τα πράγματα φωτισμού στο AmericanLightingAssoc.com.

περισσότερα...

Εάν μείνετε στη θάλασσα υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό

2021-02-19 15:50:23
Τεχνολογία

Κανείς δεν απολαμβάνει χρόνο σε ένα σκάφος δεν θέλει να σκεφτεί να σπάσει και να χρειαστεί ρυμούλκηση, αλλά μια μικρή προετοιμασία μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιοκτητών Σκαφών των Ηνωμένων Πολιτειών (BoatUS), ο νούμερο ένα λόγος για Η αργή ή καθυστερημένη απόκριση της εταιρείας ρυμούλκησης είναι ο σημαντικός χρόνος που χρειάζεται μερικές φορές για τον καπετάνιο ρυμουλκού να αναζητήσει και να βρει το αναψυκτικό σκάφος αναψυχής στο νερό. Σε αντίθεση με τους οδηγούς σε έναν δρόμο ή έναν αυτοκινητόδρομο, πολλοί σκάφη δεν είναι σίγουροι για την ακριβή τοποθεσία τους. Ωστόσο, ο πολλαπλασιασμός των κινητών τηλεφώνων και οι βελτιώσεις στην υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας κατά την τελευταία δεκαετία σημαίνει ότι οι περισσότεροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τηλέφωνο για να εντοπίσουν την τοποθεσία τους και επίσης να φτάσουν σε κέντρο αποστολής. Μια εφαρμογή τηλεφώνου, όπως αυτή που ανέπτυξε η BoatUS, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σκαφών να προ-προγραμματίζουν πληροφορίες σχετικά με το σκάφος τους. Όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να ζητήσουν βοήθεια με μια νεκρή μπαταρία ή ένα σπίτι έλξης, η κλήση πηγαίνει στο κέντρο αποστολής και παρέχει αμέσως τα στοιχεία του σκάφους μαζί με το γεωγραφικό πλάτος, το μήκος και τα στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης του πλοίου στον αποστολέα, επιταχύνοντας μια απόκριση . Η δωρεάν εφαρμογή από το BoatUS, που διατίθεται στη διεύθυνση BoatUS.com/app, παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις παλίρροιες, τον καιρό και τον άνεμο. Τα σκάφη χωρίς την εφαρμογή μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους για να καλέσουν το Κέντρο Αποστολής BoatUS 24/7 στο 1-800-391-4869. Οι ιδιοκτήτες σκαφών μπορούν επίσης να είναι προληπτικοί και να εξοικονομήσουν χρήματα με την εγγραφή τους σε ένα σχέδιο ρυμούλκησης στο νερό στην αρχή της σεζόν. Για παράδειγμα, ένα ετήσιο πρόγραμμα Unlimited Towing Membership από την BoatUS ξεκινά από 72 $ / έτος για γλυκό νερό και 149 $ για θαλασσινό νερό. Εκτός από την υπηρεσία ρυμούλκησης, οι βάρκες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να διατηρήσουν τον εαυτό τους και τους επιβάτες ασφαλείς εάν το σκάφος τους είναι απενεργοποιημένο. Οι βασικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε περιλαμβάνουν: - Να είστε ασφαλείς. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που απειλούν τη ζωή, καλέστε αμέσως το 911 ή χρησιμοποιήστε το ραδιοφωνικό κανάλι VHF 16. Γνωρίστε τη θέση του εργαλείου ασφαλείας και του κιτ πρώτων βοηθειών του σκάφους σας. Εάν τρέχετε στο προσκήνιο, αναζητήστε αμέσως διείσδυση νερού και δώστε ένα σωσίβιο για κάθε επιβάτη που δεν το φοράει ήδη. Για ασφάλεια και ορατότητα στο σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι όλα τα φώτα πλοήγησης και αγκύρωσης του σκάφους σας λειτουργούν. Για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν χρειάζεστε βοήθεια στο νερό,

περισσότερα...

Με ολο και περισσότερους αγοραστές αυτές οι αναβαθμίσεις στο σπίτι μπορούν πραγματικά να πληρωσουν

2021-02-19 15:44:24

Αφού περίμενε στο περιθώριο για ό, τι έμοιαζε για πάντα, οι πρώτοι αγοραστές σπιτιού πέρυσι πραγματοποίησαν το 38 τοις εκατό όλων των αγορών μονοκατοικιών των ΗΠΑ - το μεγαλύτερο μερίδιο από το 2000 - και τα 2,07 εκατομμύρια νέα ή υπάρχοντα σπίτια που αγόρασαν κατέληξε να είναι 7 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι το 2016, ανέφερε το Bloomberg.com. "Η ζήτηση Pent-up" είναι ο τρόπος με τον οποίο το περιέγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, αναφέροντας τους Millennials ως μία από τις κινητήριες δυνάμεις. Αλλά η αγορά για αρχάριους για το κυνήγι σπιτιών έχει αλλάξει από το πιο πρόσφατο υψηλό σημείο πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες. Και ξέρετε τι λένε: "Το προειδοποιημένο είναι βραχίονα." Διαβάστε παρακάτω. * Το απόθεμα είναι σφιχτό. Στην πραγματικότητα - ιδιαίτερα για τα αρχικά σπίτια σε χαμηλότερες τιμές - που, όπως έγραψε η Wall Street Journal, ακόμη και "αγοραστές σε ιστορικά ήρεμες αγορές όπως οι Boise, Idaho και Minneapolis αντιμετωπίζουν προσφορά. πολέμους, ωθώντας τους να σκάψουν βαθιά στα ταμεία τους για να κερδίσουν συμφωνίες. Λοιπόν, υπάρχει πάντα το Little Rock, το Αρκάνσας. Σε αντίθεση με το Ντένβερ, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο - που το LendingTree ονόμασε τις "πιο απαιτητικές" πόλεις του έθνους για αγοραστές για πρώτη φορά - το Little Rock βαθμολογήθηκε ως ένας πραγματικός παράδεισος για τους κυνηγούς σπιτιών. * Υπάρχει ακόμα πολλοί αγοραστές όλων των μετρητών εκεί έξω, οπότε μην φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί. Παρόλο που ο αριθμός των συναλλαγών με μετρητά ανήλθε στο 40% το 2011 και το 2012 - με καταλαβαίνους επενδυτές να εκμεταλλεύονται ακόμη την κρίση ενυπόθηκων δανείων subprime αγοράζοντας πολλά σπίτια στη συνέχεια ενοικιάστηκαν - το περασμένο έτος το 28,8 τοις εκατό ποσοστό παραμένει πάνω από το κανονικό. (Ένας λόγος για το σφιχτό απόθεμα: «Οι επενδυτές κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα ως ιδιοκτήτες για να πουλήσουν», σύμφωνα με το MarketWatch.com.) Χορηγείται, είστε σε μειονεκτική θέση εάν κάποιος άλλος μεταφέρει 500.000 δολάρια σε μετρητά μπροστά από έναν πωλητή ακόμη και αν φτάσετε προεγκριθεί για υποθήκη. Ωστόσο, το HDTV.com αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που πήρε «μεγάλη προσφορά» στο σπίτι του στο Ντένβερ - ναι, Ντένβερ - προσθέτοντας μια απρόβλεπτη προσφορά 300.000 δολαρίων που θα πληρώνουν 1.000 $ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ανταγωνιστική προσφορά έως το μέγιστο 329.000 $. "Παρόλο που δεν είναι συμβατικό," ο ιστότοπος παραδέχτηκε, "μια δημιουργική στρατηγική όπως αυτή μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στη σημερινή αγορά." * Μην απορρίπτετε αυτόματα ένα φερμουάρ γιατί δεν είστε αρκετά βολικοί για να διορθώσετε πράγματα όπως η οροφή . Όλοι γνωρίζουν ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα πακέτο αγοράζοντας ένα σπίτι που χρειάζεται δουλειά, αλλά ορισμένα πράγματα - συμπεριλαμβανομένων των γενικών επισκευών του ηλεκτρικού συστήματος και των εκτεταμένων επισκευών οροφής - είναι ασφαλέστερα αφήνονται στους επαγγελματίες. Έτσι το ερώτημα γίνεται αυτό: Πόσο μακριά θα βγείτε, οικονομικά, αφού αφαιρέσετε αυτά τα κόστη από την πιθανή αγοραία αξία του σπιτιού μετά την ανακαίνιση; "Μια ελκυστική οροφή είναι ο απόλυτος ενισχυτής συγκράτησης, οπότε είναι σημαντικό να το καταλάβετε στους υπολογισμούς σας, "είπε ο Patsy O'Neill, συνεργάτης πωλήσεων με τη Sotheby's στο Montclair του Νιου Τζέρσεϋ. Μπορείτε να παίξετε με διαφορετικές εμφανίσεις (π.χ. Victorian vs. ranch) χρησιμοποιώντας το δωρεάν Virtual Home Remodeler που κυκλοφόρησε η GAF (gaf.com), North Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στεγών της Αμερικής. Και η βάση δεδομένων GAF Master Elite Contractor του ιστότοπου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τους πιο αξιόπιστους και επαρκώς ασφαλισμένους επαγγελματίες στην περιοχή σας. * Μπορεί να παρακολουθείτε. Κυριολεκτικά. Με τους ιδιοκτήτες πιο χαλαρούς αυτές τις μέρες των ξένων που περπατούν στις ιδιοκτησίες τους, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο συσκευές ικανός να παρακολουθεί τις συνομιλίες και τις ενέργειες των μελλοντικών αγοραστών. Ναι, μπορεί να είναι ανατριχιαστικό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ωστόσο, όπως σημείωσε το MarketWatch.com, είναι ότι - αν δεν βλέπετε αυτό που λέτε - υπάρχει "πραγματικός κίνδυνος" να χτυπήσετε αρκετά το χέρι σας ώστε να καταλήξετε να πληρώνετε υπερβολικά.

περισσότερα...

Αποφύγετε τη ξηρασία σώματος σας Πώς να αποτρέψετε την αφυδάτωση

2021-02-19 15:47:42

Είναι σε κάθε ζωντανό κύτταρο, ιστό και όργανο και είναι το δεύτερο μόνο μετά από οξυγόνο ως το πράγμα που χρειαζόμαστε περισσότερο για να επιβιώσουμε - καθαρό, καθαρό νερό. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό και δεν μπορούμε να ζήσουμε καλά χωρίς αυτό. Χρειαζόμαστε συνεχώς νερό καθώς χάνουμε νερό με κάθε αναπνοή και κάθε δραστηριότητα του σώματος. Διατρέχουμε ιδιαίτερα τον κίνδυνο αφυδάτωσης όταν ασκούμε ή είμαστε άρρωστοι - αυτό συμβαίνει όταν η αφυδάτωση, ακόμη και η ήπια αφυδάτωση, μπορεί να επηρεάσει, προκαλώντας σας να αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι από ενέργεια. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφυδατωθεί, αλλά τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες ασθένειες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

περισσότερα...

Fitness και Sauna προάγουν την υγεία και το κέρδος για τις μικρές επιχειρήσεις

2021-02-19 15:46:37
Τεχνολογία

 Η γυμναστική, ο χορός, τα στούντιο MMA, τα σπα και τα γυμναστήρια που αναζητούν την επόμενη μεγάλη τάση μπορεί να αρχίσουν να ζεσταίνουν τα πράγματα με τη νέα εξειδικευμένη σάουνα γυμναστικής του FitBomb. Η σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας Studio Fitbomb από το Hi-Q Fitness είναι διαθέσιμη για κυριολεκτικά εκατοντάδες κέντρα υγείας και φυσικής κατάστασης μετά την επιτυχημένη πρώτη του τοποθέτηση στο Cabana Spas.
«Η προσθήκη της σάουνας υπέρυθρης ακτινοβολίας Studio FitBomb μας έχει ήδη δώσει τεράστια ώθηση στο ενδιαφέρον των πελατών», λέει ο ιδιοκτήτης της Cabana Spas, Glen Harrod. «Είχαμε αρκετό ενδιαφέρον από τους πελάτες που πληρώσαμε ώστε να έχουμε πληρώσει σχεδόν για το κόστος της μονάδας πριν καν φτάσει».
Το νέο Studio FitBomb που εκκρεμεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει πολλά βασικά χαρακτηριστικά, όπως δακτυλίους "D" με στρατηγική τοποθέτηση σε όλο το εσωτερικό της σάουνας που επιτρέπει σε τρεις πελάτες να ασκούνται ταυτόχρονα.
Σκεφτείτε Hot-Yoga, Pilates και εκπαίδευση ευελιξίας για μαθητές χορού ή πολεμικές τέχνες ή αναερόβια άσκηση με ζώνες που συνδέονται με δαχτυλίδια "D" στο πάτωμα, τους τοίχους και την οροφή για την οικοδόμηση μυών σε ένα υπέρυθρο θερμαινόμενο, υγιές εργαλείο που ταιριάζει σε τρία κάθε φορά. "Με τρεις πελάτες για κάθε χρονικό διάστημα μισής ώρας, πληρώνοντας κατά μέσο όρο 1 $ ανά λεπτό, τα κέρδη μπορούν να δημιουργηθούν γρήγορα", σύμφωνα με τον εφευρέτη της FitBomb και συγγραφέα του "Heat Shock", David Floyd.
«Αν χρεώνεις μόνο τη μισή τιμή, δημιουργείς 700 $ για κάθε 8ωρη ημέρα στο Studio FitBomb», λέει ο Floyd.
Τα πλεονεκτήματα της σάουνας υπέρυθρης ακτινοβολίας περιλαμβάνουν τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού προθέρμανσης του σώματός σας και βελτίωση της ικανότητας των μυών να κάμπτονται, να κινούνται και να τεντώνουν, καθιστώντας το ιδανικό συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε σπα, γυμναστήριο ή εγκαταστάσεις υγείας και γυμναστικής. Το θερμαινόμενο σύστημα της σάουνας είναι αποδεδειγμένο και ακόμη και το FDA το δέχτηκε για την ισχυρή ανακούφιση από τον πόνο και τον πόνο των μυών, ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνει το σώμα μέσω του ιδρώτα.
Επιπλέον, η χρήση σάουνας όπως το FitBomb μπορεί να προωθήσει μεγαλύτερη δύναμη και φυσική κατάσταση, ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση ανθρώπινων αυξητικών ορμονών και πρωτεΐνης που δημιουργεί μυς (θερμικό σοκ).
Οι σάουνες γυμναστικής υπέρυθρης ακτινοβολίας FitBomb διαθέτουν επίσης τηλεόραση 36 ιντσών, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να παρακολουθούν προ-ηχογραφημένες ρουτίνες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να μάθετε πολεμικές τέχνες, χορό, γιόγκα και σχεδόν οποιαδήποτε ρουτίνα άσκησης που μπορείτε να φανταστείτε με τα ιδιόκτητα βίντεο διδασκαλίας μας, που ενεργοποιούνται από την ιδιόκτητη εφαρμογή για κινητά του FitBomb.
Αλλά το Studio FitBomb έχει σχεδιαστεί για κάτι περισσότερο από φανατικούς γυμναστικής. Η σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας συμπληρώνει μια ρύθμιση σπα, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός προγράμματος για την αποτοξίνωση του δέρματος και του σώματος, την προώθηση της χαλάρωσης και τη μείωση του στρες. Κάθε FitBomb είναι προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες, συμβατό με το ADA, οπότε οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φυσικό μειονέκτημα ή τον τραυματισμό του, έχει πλέον πρόσβαση στα εργαλεία FitBomb που τους βοηθούν να επιτύχουν εκρηκτικούς στόχους υγείας, φυσικής κατάστασης και θεραπείας. Κάθε επιχείρηση που δεν διαθέτει τις διαθέσιμες απαιτήσεις μεγέθους (το Studio έχει μέγεθος 7 "έως 9" πλάτος) μπορεί να επιτύχει παρόμοια οφέλη χρησιμοποιώντας παρόμοιες λειτουργίες στις μικρότερες ποικιλίες FitBomb.

περισσότερα...

Οι Αντίστροφες υποθήκες μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο συνταξιοδότησης

2021-02-19 15:36:59

Αυτό το άρθρο είναι μια πληρωμένη διαφήμιση. Το περιεχόμενο παρέχεται από το One Reverse Mortgage.
Η σημερινή αντίστροφη υποθήκη έχει περισσότερες χρήσεις από ό, τι μπορεί να συνειδητοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, πολλοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι προτείνουν τώρα αυτό το δάνειο στους ηλικιωμένους πελάτες τους. Γιατί;
Μια αντίστροφη υποθήκη σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ένα μέρος του σπιτιού σας και να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για να εξοφλήσετε την τρέχουσα υποθήκη σας. Το πρόγραμμα διαθέτει μια ποικιλία προϊόντων για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
Το δάνειο σταθερού επιτοκίου σάς επιτρέπει να λαμβάνετε εφάπαξ ποσό ή μηνιαίες διανομές. Το προϊόν δανείου αγοράς σάς επιτρέπει να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς την απαιτούμενη μηνιαία πληρωμή στεγαστικών δανείων όσο ζείτε εκεί. * Ωστόσο, σύμφωνα με την One Reverse Mortgage, έναν κορυφαίο δανειστή στον κλάδο της αντίστροφης υποθήκης από το 2007, η πιο δημοφιλής και ωφέλιμη επιλογή δανείου είναι το όριο πίστωσης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου.
Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι σήμερα ζουν περισσότερο. και μελέτες δείχνουν ότι πολλοί δεν είναι οικονομικά προετοιμασμένοι για συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με ένα άρθρο από το Time Magazine, ένας στους τρεις Αμερικανούς δεν έχει εξοικονομήσει χρήματα για συνταξιοδότηση. **
Το αντίστροφο στεγαστικό όριο πίστωσης αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες. Δεν είναι μόνο για άτομα που έχουν άμεση ανάγκη. Είναι ακόμη πιο ευεργετικό ως εργαλείο συνταξιοδότησης, διότι η γραμμή του πιστωτικού προϊόντος μπορεί στην πραγματικότητα να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των αποταμιεύσεών σας και να σας δώσει πρόσβαση σε περισσότερα χρήματα αργότερα. Ένας άλλος έξυπνος τρόπος να το χρησιμοποιήσετε είναι να επιβιώσετε από τα έσοδα για να καθυστερήσετε χρησιμοποιώντας άλλα οφέλη για να τους δώσετε χρόνο να αυξήσουν την αξία τους. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της αντίστροφης ενυπόθηκης πίστωσης είναι ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια αυξάνουν την αξία με την πάροδο του χρόνου όταν αφήνονται ανέγγιχτα. Μπορεί να είναι ένα τέλειο δίχτυ ασφαλείας για μελλοντικά έξοδα - τόσο προγραμματισμένα όσο και απροσδόκητα.
Η αποστολή του One Reverse Mortgage είναι να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με αυτό το πρόγραμμα και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα κατά τη συνταξιοδότηση. Οι ειδικοί στο One Reverse Mortgage είναι επαγγελματίες με άδεια χρήσης και η εταιρεία λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο. Έχει επίσης βαθμολογία Α + με το Better Business Bureau.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.onereversemortgage.com
* Ο ιδιοκτήτης σπιτιού εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για φόρους, ασφάλιση και συντήρηση ακινήτων.
** Kirkham, Elyssa. "1 στους 3 Αμερικανούς έχει εξοικονομήσει 0 $ για συνταξιοδότηση." Περιοδικό Time. 14 Μαρτίου 2016. http://time.com/money/4258451/retirement-savings-survey
Ίση στεγαστικός δανειστής. Εμφανίζεται και στις 50 πολιτείες. Μία αντίστροφη υποθήκη NMLS # 2052
Αυτά τα υλικά δεν προέρχονται από HUD ή FHA και δεν έχουν εγκριθεί από το HUD ή από κυβερνητική υπηρεσία.

περισσότερα...

Επιλέγοντας τα τέλεια δώρα διακοπών για όλους στον κατάλογο αγορών σας

2021-02-19 15:42:02

Όλοι ξέρουμε όταν το τέχνασμα ή οι θεραπευτές επιστρέφουν στο σπίτι με την καραμέλα αποκριών τους και τα κόμα γαλοπούλας μετά το δείπνο των Ευχαριστιών, η περίοδος των διακοπών είναι πολύ κοντά. Για να είναι η πιο ευτυχισμένη εποχή του έτους γεμάτη με χαρούμενες αναμνήσεις, η περίοδος των διακοπών μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε έναν ανεπιθύμητο εφιάλτη για ψώνια καθώς προσπαθείτε να βρείτε το τέλειο δώρο διακοπών για όλους τους ειδικούς στη ζωή σας. Η κάλυψη όλων των βάσεών σας όταν βρίσκεστε σε έναν προϋπολογισμό μπορεί να φαίνεται σαν μια αποθαρρυντική εργασία, αλλά όταν κάνετε μια λίστα και τον ελέγχετε δύο φορές φέτος, λάβετε υπόψη αυτά τα διασκεδαστικά και φιλικά προς τον προϋπολογισμό στοιχεία για να χαμογελάσετε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα πρόσωπα, καθώς και στο πορτοφόλι σας!
Μεταξύ αποφοίτων, σχολικών χορών και οικογενειακών διακοπών, οι τέλειες αναμνήσεις είναι πάντα έτοιμες να γίνουν και όλοι γνωρίζουμε ότι η μαμά είναι η φωτογράφος που απευθύνεται σε αυτήν την ειδική περίσταση! Γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι η μητέρα στη ζωή σας έχει ό, τι χρειάζεται για να τραβήξει υπέροχες φωτογραφίες με τη φωτογραφική μηχανή Selfie Vivitar VXX14 (39,96 $). Κατά τη χρήση αυτής της κάμερας, η μαμά μπορεί να τραβήξει κρυστάλλινες φωτογραφίες σε ανώτερη υψηλή ευκρίνεια. Πλησιάστε με ψηφιακό ζουμ 4x, ώστε η μαμά να μπορεί να τραβήξει κάθε αξέχαστη στιγμή! Η περιστροφή οθόνης 180 μοιρών σε αυτήν τη διασκεδαστική και εύχρηστη κάμερα σάς επιτρέπει να βλέπετε τη λήψη πριν τραβήξετε τη φωτογραφία, διασφαλίζοντας την τέλεια selfie με κάθε χρήση. Και με το συμπεριλαμβανόμενο χρονοδιακόπτη, η μαμά μπορεί να μπαίνει σε μια οικογενειακή φωτογραφία κάθε φορά!
Η φροντίδα των παιδιών, ενώ επίσης αφιερώνετε λίγο χρόνο για λίγη διασκέδαση βρίσκεται στη λίστα υποχρεώσεων για πολλούς πατέρες, καθιστώντας το Vivitar Air Defender X Drone (99,99 $) την τέλεια ιδέα δώρου. Αυτό το drone με δυνατότητα Wi-Fi διαθέτει κάμερα 16,1 MP και δυνατότητες εγγραφής υψηλής ευκρίνειας που εξασφαλίζουν ομαλή και σταθερή λήψη. Δύο ενσωματωμένες μπαταρίες LiPo παρέχουν περίπου 14 λεπτά χρόνου πτήσης ανά φόρτιση, καθώς και την ικανότητα να αιωρείται, να αναστρέφει και να πετάει ανάποδα. Επιπλέον, το drone έχει θέα 360 μοιρών, 32 φώτα LED και παίρνει μια κάρτα Micro SD 32 GB, ώστε κάθε μπαμπάς να μπορεί να παραμείνει στην κορυφή των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, ενώ εξερευνά το εσωτερικό του παιδί.
Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το τέλειο δώρο διακοπών του γιου σας, όταν μπορείτε να αποκτήσετε τον ενθουσιώδη Sakar Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) στη ζωή σας το TMNT Smart Watch (59,99 $). Αυτή η συσκευή 4-σε-1 επιτρέπει στον εγκληματικό σας μαχητή να εκπαιδεύει ασύρματα οποιαδήποτε συσκευή, να παρακολουθεί τις δραστηριότητές του και περιλαμβάνει 20 πρόσωπα ρολογιού, ώστε ο γιος σας να μπορεί να προσαρμόσει το ρολόι του για να εκφράσει το προσωπικό του στυλ. Η διαδραστική οθόνη αφής διατηρεί κάθε παιδί στην κορυφή των νέων και αναπτυσσόμενων τάσεων της τεχνολογίας, παρέχοντας παράλληλα μια απλή και εύχρηστη λειτουργικότητα. Αυτό το ρολόι καταγράφει εύκολα καθημερινές στιγμές με την ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο, ώστε ο μικρός σας ninja να καταγράφει όλες τις γεμάτες δράση περιπέτειες του και συγχρονίζει δραστηριότητες και μοτίβα ύπνου με την δωρεάν, εύχρηστη εφαρμογή για κινητά για ώρες χωρίς διακοπές ιδανικό για κάθε superhero-in-training!
Εάν έχετε μια κόρη που δεν μπορεί να πάρει αρκετά το Superhero High και λατρεύει να τραγουδάει, αφήστε το εσωτερικό της ροκ σταρ να λάμψει με τα DC Superhero Girls Flashing Lights Disco Ball Karaoke (59,96 $). Αυτή η διασκεδαστική συσκευή μουσικής έρχεται πλήρης με μια ρετρό μπάλα disco που εκθαμβωτικά και λάμπει ενώ τρέχει έξω με το Wonder Woman, το Super Girl και όλους τους αγαπημένους ισχυρούς συμμαθητές της. Με τη δυνατότητα σύνδεσης με την αγαπημένη της συσκευή smartphone, μπορεί να τραγουδήσει όλα τα αγαπημένα της τραγούδια τη στιγμή που πατάει το παιχνίδι. Περιλαμβάνει επίσης ένα μικρόφωνο καραόκε, οπότε έχει όλα όσα χρειάζεται για να πάρει το επίκεντρο καθώς και μια δεύτερη είσοδο υποδοχής ήχου για τη σύνδεση ενός επιπλέον μικροφώνου; Ιδανικό για δίδυμο καραόκε!
Για τον έφηβο στη ζωή σας, πιθανότατα έχετε πολλές κλειστές πόρτες, δοκιμαστικές ώρες κυκλοφορίας και συνηθέστερα δυνατή μουσική που δονείται στους τοίχους του σπιτιού σας, απειλώντας πάντα την αγαπημένη σας Κίνα. Δώστε στους νεαρούς ενήλικες τη ζωή σας τη δυνατότητα να ξεφύγουν σε έναν κόσμο εξαιρετικής ποιότητας ήχου με τα ακουστικά Bluetooth Altec Lansing Evolution 2 (49,99 $). Αυτά τα ακουστικά πρέπει να διαθέτουν ανώτερο ήχο με 40mm Neodymium Drivers, επαναφορτιζόμενη μπαταρία, 12 ώρες διάρκειας ζωής μπαταρίας και ασύρματο εύρος 33 ποδιών, επιτρέποντάς τους να διατηρούν το τηλέφωνό τους ασφαλές ενώ χορεύουν γύρω από το δωμάτιό τους. Τα ενσωματωμένα κουμπιά μικροφώνου και πλοήγησης τραγουδιού / τηλεφωνίας παρέχουν εύχρηστη λειτουργικότητα και δεν αφήνουν ποτέ να χάσουν μια σημαντική κλήση παρέχοντας ώρες διασκέδασης και άνετης ακρόασης.
Καθώς πλησιάζει γρήγορα η περίοδος των διακοπών, να είστε βέβαιοι ότι φέτος θα εκπληρώσετε όλες τις επιθυμίες των μελών της οικογένειάς σας, παραμένοντας παράλληλα σε έναν λογικό προϋπολογισμό και δεν έχετε τις πιστωτικές σας κάρτες να ζητούν έλεος. Αυτά τα γρήγορα και εύκολα ευρήματα για διακοπές είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τις αγορές σας ενώ κάθεστε, χαλαρώστε και απολαύστε την εορταστική περίοδο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

περισσότερα...

Βελτιώστε την ασφάλεια στην πισίνα Βοηθήστε την οικογένειά σας να προστατευθεί από ηλεκτροπληξία

2021-02-19 15:26:34
Νέες Εξελίξεις

Πριν ανοίξετε την πισίνα σας για τη σεζόν ή όποτε την κλείσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε έναν κρυφό κίνδυνο. Ελαττωματικά καλώδια ή κατεστραμμένα ηλεκτρικά καλώδια που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση ηλεκτρικού εξοπλισμού κοντά στην πισίνα ή από τον φωτισμό της πισίνας μπορεί να προκαλέσουν την ενεργοποίηση του νερού. Όταν οι κολυμβητές έρχονται σε επαφή με αυτό το "διαρροή" ηλεκτρικό ρεύμα στην πισίνα σας, μπορεί να προκαλέσει απώλεια μυϊκού ελέγχου, γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή ακόμη και ηλεκτροπληξία πνιγμό (ESD).
Πνιγμός ηλεκτροπληξίας μπορεί να συμβεί σε επεξεργασμένο νερό. Πολλές πισίνες και ιαματικά λουτρά διαθέτουν πλέον φωτισμό, ψηφιακά συστήματα ψυχαγωγίας, αυτοματοποιημένους αισθητήρες για συντήρηση και άλλες ολοκληρωμένες ανέσεις ή τεχνολογίες. Η παρουσία αυτών των συσκευών μέσα και γύρω από το νερό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού.
Ήπιες αισθήσεις μυρμήγκιασμα και μούδιασμα στα άκρα ή στα άκρα είναι τα πρώτα συμπτώματα της ESD. «Η ηλεκτρική ενέργεια είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στο νερό και η σωστά εγκατεστημένη, συντηρημένη ή κατεστραμμένη ηλεκτρική συνδεσιμότητα μπορεί να διαρρεύσει ηλεκτρικό ρεύμα», λέει ο Grayling Love, διευθυντής γραμμής προϊόντων στο Eaton. "Βοηθήστε στην προστασία του εαυτού σας και των αγαπημένων σας προσώπων από το ESD, έχοντας εγκαταστήσει όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό στην πισίνα ή το σπα, επιθεωρούμενο και συντηρείται τακτικά από πιστοποιημένους εργολάβους ηλεκτρικού ρεύματος που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στους πιο πρόσφατους ηλεκτρικούς κωδικούς και πρότυπα."
Οι περιπτώσεις πνιγμού από ηλεκτροπληξία είναι γνωστό ότι οφείλονται σε διαρροές ηλεκτρικού ρεύματος που προέρχονται από ελαττωματική καλωδίωση ή αστοχία ηλεκτρικού εξοπλισμού διανομής. Η χρήση των διακοπτών κυκλώματος εδάφους (GFCI) και των διακοπτών κυκλώματος διαρροής εξοπλισμού (ELCI) κοντά στην πισίνα, το υδρομασάζ ή το υδρομασάζ μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου πνιγμού ηλεκτροπληξίας, ενώ βοηθά τις εγκαταστάσεις νερού να πληρούν τους ηλεκτρικούς κωδικούς και τα πρότυπα ασφαλείας. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας, κλείνοντας γρήγορα την ισχύ εάν εντοπιστεί διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος.
Εάν διαθέτετε πισίνα ή σπα, επικοινωνήστε με έναν πιστοποιημένο εργολάβο για την εγκατάσταση, συντήρηση ή αντικατάσταση εξοπλισμού και βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ενημερωμένος. Αναζητήστε ειδικούς με πιστοποίηση ειδικά για συστήματα με βάση το νερό. Το Eaton Certified Contractor Network (ECCN) μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε έναν Eaton Certified Electrical Contractor που μπορεί να παρέχει καθοδήγηση μέσω των πιο πρόσφατων κωδικών, προτύπων και ζητημάτων ασφάλειας που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο ιστότοπο ή τις ανάγκες του έργου σας.
Για να βελτιώσετε την ασφάλεια και να μειώσετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας στην πισίνα ή το σπα σας:
* Υπενθυμίστε στους κολυμβητές και στους χρήστες του σπα να προσέχουν πάντα το πώς αισθάνονται στο νερό.
* Προγραμματίστε τη συνήθη ηλεκτρική συντήρηση και επιθεωρήσεις.
* Μην εισάγετε το νερό για να εκτελέσετε εργασίες συντήρησης ηλεκτρικού ρεύματος.
* Εάν προκύψει ασυνήθιστο μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα, αποφύγετε την επαφή με μεταλλικά αντικείμενα.
* Σήμα για βοήθεια χωρίς να προσκαλέσετε άλλους στο νερό.

περισσότερα...

Τα ABCs των Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών

2021-02-19 15:52:11
Τεχνολογία

Καθώς ο χρόνος επιστροφής στο σχολείο μπαίνει, η προσωπική χρηματοδότηση γίνεται πιο περίπλοκη για πολλές οικογένειες. Μερικοί έχουν μαθητές μακριά από το σπίτι για πρώτη φορά, άλλοι έχουν έξοδα για δίδακτρα, και φυσικά πολλές αγορές που σχετίζονται με την έναρξη του σχολείου: σακίδια, τσάντες μεσημεριανού, ρούχα, βιβλία, έπιπλα κοιτώνων, για να μην αναφέρουμε τα τεχνολογικά εργαλεία - τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές και μην ξεχνάτε επιπλέον φορτιστές. Οι εφαρμογές τραπεζικής και χρηματοδότησης μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της ζωής όταν παρακολουθείτε τα οικογενειακά οικονομικά και τη διαχείριση των εκπαιδευτικών εξόδων. Όταν αποφασίζετε για μια εφαρμογή, αναζητήστε λειτουργίες που παρέχουν ευελιξία, ασφάλεια και ευκολία στη χρήση. Το MovoCash είναι ένα παράδειγμα μιας εταιρείας χρηματοδότησης κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει μια ποικιλία χρηματοοικονομικών επιλογών ως εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών τραπεζικών υπηρεσιών. Εξετάστε τα ABC της χρηματοδότησης κινητής τηλεφωνίας: A είναι για την εφαρμογή: Η εταιρεία κινητής τραπεζικής ή χρηματοδότησης που εξετάζετε έχει φιλική προς το χρήστη εφαρμογή που επιτρέπει ασφαλείς δαπάνες και αποστολή λειτουργιών από το τηλέφωνό σας; Η δωρεάν εφαρμογή MOVO προσφέρει λογαριασμούς προπληρωμένης κάρτας με ασφάλιση FDIC που επιτρέπουν στους πελάτες να πληρώνουν άμεσα φίλους και να πραγματοποιούν αγορές απευθείας από το κινητό τους τηλέφωνο. Το MOVO προσφέρει επίσης το MovoCoin, μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν άμεσες ψηφιακές προπληρωμένες κάρτες σε ακριβή ποσά για συγκεκριμένες αγορές. Οι κάρτες MovoCoin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής λογαριασμών, της παραγγελίας φαγητού, της αγοράς ρούχων, βιβλίων ή άλλων αντικειμένων στο διαδίκτυο ή πληρωμή για υπηρεσίες κοινής χρήσης. Το Banking: Mobile banking μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις πτυχές των οικονομικών διαχείριση, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης κατάθεσης και της διαδικτυακής πληρωμής λογαριασμών, χωρίς την ανάγκη παραδοσιακού τραπεζικού λογαριασμού. Αναζητήστε εφαρμογές όπως η εφαρμογή MOVO που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό άμεσης κατάθεσης για τη διαχείριση των εισερχόμενων επιταγών και των εξερχόμενων πληρωμών εύκολα και με ασφάλεια. Και οι έγκαιρες πληρωμές βοηθούν τους χρήστες να αποφύγουν καθυστερημένες χρεώσεις και να παρακολουθούν τα έξοδα. Το C είναι για σύγκριση: Υπάρχουν πολλές οικονομικές εφαρμογές εκεί έξω Χρησιμοποιήστε αξιοσημείωτους ιστότοπους αξιολόγησης όπως το Nerdwallet, το Υπόλοιπο και το Απλό Δολάριο για να σας βοηθήσουμε να συγκρίνετε οικονομικές εφαρμογές και ψηφιακές προπληρωμένες κάρτες. Για παράδειγμα, για οικογένειες με μαθητές που αρχίζουν να διαχειρίζονται τα δικά τους οικονομικά, μια τραπεζική εφαρμογή με την επιλογή μιας προπληρωμένης κάρτας παρέχει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας και μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή της οικογενειακής τριβής που σχετίζεται με υπερβολική ζήτηση φοιτητών.

περισσότερα...

Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε!

Our Mission Top

Οι καινοτομίες και νέες τεχνολογίες είναι η προτεραιότητα της εταιρείας η οποία δεν σταματά να ενημερώνετε συνεχώς.

Με στόχο την άψογη, άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών σε όλο το εύρως των ηλεκτρονικών διατάξεων

Προϊόντα πιστοποιημένα με ποιότητα για όλη την κάλυψη ηλεκτρονικών συσκευών-αναγκών του καταναλωτή

chart